Бел

Автори: Ника Гавровска (приказна и текст), Ристо Аврамовски (илустрации)

600.00 ден

На залиха

Категории: ,

Опис

Видов како момчето сонува и оди насон. Видов како Месечината блесна кога го виде момчето и тргна по него. Гледав како Месечината преоѓа во денот и како чека тој да се разбуди. Видов кога станаа најдобри пријатели, видов како тој ја изгуби и како светот остана без Месечина. Бев до него кога ја најде таму кај што најмалку очекуваше.

Една зимска ноќ, кога случајно ќе забележи едно необично бело дете, долу на улиците под неа, љубопитната Месечина ќе тргне по него и ќе заталка во денот. Не само што Месечината ќе го следи
таа вечер, туку ќе остане негова пријателка сè до денот кога тој ќе ја продаде и ноќите во градот ќе станат сосема темни.

Бел е современа илустрирана бајка за чудесното пријателство помеѓу малиот Бел и Месечината. Бел е приказна за осаменоста на небото полно со ѕвезди онаа вистинската осаменост на оние
кои им недостига љубов. Ова е приказна за неизмерната љубов, каква што е мајчинската.

Ника Гавровска (1987) е уредник на издавачката куќа Гаврош и автор на приказната за Бел.
Ристо Аврамовски (1980) е архитект кој живее и работи во Берлин. Работи и како илустратор за списанието Форбс. Бел е неговото прво илустрирано авторско дело.

 

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.