NUK First Choice Сет Стаклени Шишенца со гајба

0+мес

1,890.00 ден

Опис

NUK First Choice Сет Стаклени Шишенца со гајба

 • Шишенцата се со мека силиконска цуцла со анатомски облик на мајчина брадавица во моментот на доење.
 • Цуцлата е клинички тестирана за комбинирана исхрана при доење и исхрана со шишенце.
 • Сите NUK цуцли поседуваат “Anti Colic Air System” – уникатен вентил кој спречува болни загрцнувања и гасови.
 • Сетот содржи:
  • 2 x мало шишенце 120мл со силиконска цуцла 0-6 месеци, отвор “S” за млеко, чај и мајчино млеко.
  • 2 х големо шишенце 240мл со силиконска цуцла 0-6 месеци и отвор “M”  за млечни формули и млеко.
  • 1 х пластична гајба за 6 шишенца.
 • Широко грло на шишенцата за лесно ракување со храната – полнење и чистење.
 • BPA Free, Произведено во Германија.

Со NUK First Choice+ програмата е направен уште еден чекор поблиску кон природниот начин на исхрана. First Choice+ цуцлата за шише има облик ма мајчина брадавица во моментот на доење и воедно го помага правилниот орален развој кај децата. Самата форма на цуцлата остава доволно простор за правилно и непречено функционирање на јазикот и долната вилица при цицање. Меката зона во горниот дел на цуцлата овозможува нејзино идеално прилагодување кон непцето без непотребен притисок врз истото. Anti-Colic Air системот претставен преку вентилот на цуцлата врши компензација на воздушниот притисок во шишенцето и спречува болни загрцнувања и гасови. Шишенцето е изработено од првоклсно стакло – боросиликат.

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.