Археологија

 • Автор: Весна Бикиќ
 • Издавач: Полица
 • Жанр: Литература за деца
 • Број на страници: 30
 • Година на издание: 2018

250.00 ден

Опис

ДОЗНАЈ:

 • што е археологија
 • кои биле големите археолози
 • кои се најзначајните археолошки откритија
 • какво школо ти е потребно за да станеш археолог
 • што спаѓа во археолошки алати
 • што е убаво, а што е тешко во археологијата

 

ПРОБАЈ:

 • да ја утврдиш староста на предметите во твојот дом
 • да извршиш ископување во дворот
 • да ги составиш деловите на скршената чинија
 • да ги опишеш предметите што си ги открил
 • да нацрташ слика од откопаниот предмет
 • да направиш дневник на истражувања

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 1500 денари. За нарачки под 1500 денари, испораката се наплаќа 110 денари. Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.