Ботаника

 • Автор: Соња Дулетиќ-Лаушевиќ и Јовица Лаушевиќ
 • Издавач: ПОЛИЦА
 • Жанр: Литература за деца

250.00 ден

Опис

Дознај:

 • што е ботаника
 • кои биле прочуените ботаничари
 • кои се основните делови на растенијата
 • како растенијата ги добиваат своите имиња
 • што е убаво, а што е тешко во ботаниката
 • како се станува ботаничар

Пробај:

 • да направиш хербариум
 • да го следиш движењето на водата низ растението
 • да го одгледаш растението од неговото семе
 • да испиташ што чувствува растението
 • научно да го опишеш растението
 • да користиш клуч за растенијата

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.