Дивергенти

Автор: Вероника Рот
Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Белетристика, Роман

450.00 ден

Категории: ,

Опис

Во дистописката верзија на Чикаго, каде што живее Беатрис Прајор, општеството е поделено на пет фракции – Искрените, Несебичните, Бестрашните, Мирољубивите и Учените, секоја посветена на чувањето и развивањето на конкретната доблест. На одреден ден, секоја година, сите шестнаесетгодишници мора да се иницираат во одредена фракција на која ќе го посветат остатокот од својот живот. Беатрис мора да одлучи дали да остане со своето семејство или да биде она што навистина е – не може да ги има двете. Нејзиниот избор ги изненадува сите, па дури и неа.

Дивергенти од Вероника Рот е првата книга од трилогијата дистописки трилери полни со наелектризирани одлуки, трогателни предавства, зачудувачки последици и неочекувана љубов.

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.