Допир од далечина

Автор: Дебора Кертис
Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 348
Година на издание: 2017

450.00 ден

Категории: ,

Опис

Ова е единствениот длабок и интимен биографски портрет на пејачот на „Joy Division“, напишан од неговата вдовица. Иан Кертис бил почитуван од неговите современици и зад себе оставил оставина што е богата со уметничка генијалност. Боно од „U2“ неговиот глас го опишал како „свет“ и идеализиран од неговите фанови.

Тој бил хипнотички изведувач на сцената, но бил и интровертен и подложен на ненадејни промени во расположението. Иан Кертис си го одзел животот на 18 мај 1980 година. „Допир од далечина“ го опишува неговиот живот од најраниот период, па до неговата прерана смрт, пред самиот почеток на првата турнеја на „Joy Division“ низ Америка. Книгата раскажува како тој, со сопруга, со дете и со меѓународна популарност, бил заведен од „славата на рана смрт“. Кои биле причините за неговата фасцинација со смртта? Дали неговите мрачни и отуѓени стихови биле израз на уметнички егзорцизам?

Во „Допир од далечина“, вдовицата на Кертис, Дебора, ја објаснува оваа драма во неговиот живот и трагедијата од неговата смрт. Во книгата се вклучени и листата на концертни настапи на бендот и сите стихови напишани од Кертис, од кои голем дел првпат се објавени тука. Македонското издание ги вклучува и преводите на сите стихови на Кертис.

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.