Највисокото дно

Автор: Марија Митева
Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Белетристика
Број на страници: 76
Година на издание: 2020

150.00 ден

Категории: ,

Опис

„Замислен како своевиден книжевен и општествен експеримент, ракописот содржи вкупно 12 раскази организирани во систем кој има за цел да функционира како една кохерентна целина. Од 12- те раскази, 10 се пишувани според поетска предлошкa. Структуриран како хибрид, ракописот Најивсокото дно на Марија Митева во фокусот поставува карактери-прототипови на луѓе од секојдневието на кои во фингирани ситуации им се дадени сите услови за удобен живот но, прашањето е: дали тие умеат да се снајдат? Притоа, акцентот е ставен на индивидуалните и на општествените аномалии, како и на некои актуелни дилеми: феноменот на телесноста, идентитетот, современото чувство на отуѓеност, релацијата во љубовта, односот родители-деца… “

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.