Вагон ресторан

Автор: Лилјана Дирјан
Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Белетристика
Број на страници: 118
Година на издание: 2020

250.00 ден

Категории: ,

Опис

Пишуван неконвенционално, со огроман љубов и страст, Вагон-ресторан на Дирјан претставува вонреден пример за своевиден „меланж“ на: патопис, автобиографско писмо, ерудициски стил, поетска проза, интертекст…Лилјана Дирјан, со еднаква страст, се впушта во авантурите на приказната. Нејзиниот исклучителен талент за поетски дискурс, специфичниот светоглед и асоцијативната моќ креираат еден мошне оригинален, уникатен и специфичен „дирјановски“ стил што доминира низ секоја страница на Вагон-ресторан.

А интересот за другите и за другоста (земји, народи, култури…), имаголошките претстави за далечното како блиско и свое, претставуваат редок дар и неповторливо споделено искуство.

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 1500 денари. За нарачки под 1500 денари, испораката се наплаќа 110 денари. Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.