Ул. Мајмунска

Автор: Драгана Лукан Николоски

300.00 ден

На залиха

Категории: ,

Опис

Збирка од девет раскази, иронично хиперболизирани со цел да дадат слика која истовремено е длабоко веристична но и фантамагорично нереална. Истите имаат за цел низ хумор да и дадат на публиката еден прецизен увид во она што несвесно го правиме сите ние, незабележувајќи како постепено од ден на ден ни ја менува перцепцијата за тоа што е нормално, правилно, морално или етично делување и размислување.  

Лилјана Пандева

…саркастичен приказ на современото општество и модерните текови кои што полека и незабележително ја менуваат перцепцијата на модерниот човек.
Сашо Кокаланов

Драгана Лукан Николоски е дипломиран драматург и магистер по филмско и телевизиско сценарио, а ракописот “Ул. Мајмунска” е нејзиното дебитантско прозно дело.

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.