GRAFITI

Компанијата Графити е основана во 1998 година.
Основачот и главен дизајнер доаѓа од училиштето Ars Sutoria-Milano и со својот автентичен и за него карактеристичен стил, ја создава линијата на обувки Grafiti.
Во периодот до 2009 година Графити остави белег на тинејџерската модна сцена во регионот. Цела генерација порасна со обувките на Графити. Денес, тие девојки, сега веќе возрасни , сè уште чуваат чевли на Графити во плакарите ,како спомен на тинејџерските денови. Чевлите на Графити од тој период беа лежерна линија и во милион бои. Како и обично во креативната работа, има периоди на заситеност и пад на инспирација, па во 2010 година Графити потпишува договор со големиот италијански бренд Tosca Blu Shoes и произведува обувки за нив. Во 2022 година, компанијата Графити, сега веќе позната компанија, на инсистирање на новата генерација во компанијата, која сака линијата Графити повторно да се врати со истата филозофија и нови тенденции, носи одлука за „comeback“.

Графити во соработка со модниот стилист Lucio Rigetto, создава нова колекција и филозофија која инсистира на емоции, а рационалноста е во втор план.

Прикажи филтри

1–12 од 18 резултати

1–12 од 18 резултати