Љубена

Автор: Тони Морисон
Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Белетристика, Роман
Број на страници: 322
Година на издание: 2016

350.00 ден

Категории: ,

Опис

Загледан непоколебливо во бездната на ропството, овој фасцинантен роман ја претвора историјата во приказна што истовремено е и моќна и интимна. Сета е родена како робинка и успеала да побегне во Охајо, каде што поранешните робови можеле слободно да живеат. Но
и осумнаесет години подоцна таа сè уште не е слободна. Во себе носи многу спомени
од Свит Хоум, убавата фарма на која ѝ се случиле толку многу грозни работи.
Нејзиниот нов дом е прогонуван од духот на нејзиното бебе, кое починало безимено
и на чиј надгробен споменик е врежан само еден збор: Љубена.

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.