ПРЕПЛЕТ- Подметачи за мераци

Подметачи за чаши со зборови и фрази кои се дел од македонската традиција, а влечат корени од повеќе територијални предели. Сите искористени фрази се дел од нашето секојдневие и нивните објаснуања не се буквални, туку ПРЕПЛЕТ интерпретација на нивното значење и користење во нашата култура.

РААТ (Rahat)
A feeling of calmness that comes in moments when you are at peace, both emotionally and physically.

АЛАЛ ДА ТИ Е (Alal to you)
Good will and a blessing for someone you appreciate.

ЌЕИФ (Keyif)
The spirit of joy, enthusiasm, and passion for something, followed by a feeling of fulfilment.

ЗА МЕРАК (Merak)
Еxperiencing something that you are passionate about and you put your soul into.

ЛЕЗЕТ (Lezzet)
The pleasant taste of joy.

MЕЛЕМ ЗА ДУША (Melem)
Medicine with soul healing properties.

500.00 ден

Категорија:

Информации за испорака

Скопје
Испораката е бесплатна за сите нарачки над 4000 денари. За нарачки под 4000 денари, испораката се наплаќа 150 денари.
Време на испорака: 2-15 дена во зависност од производот.

Останати градови во државата
Испораката се наплаќа 150 денари. Време на испорака: 2-20 дена во зависност од производот.