ХОРОСКОП 2024

Годишен хороскоп 2024 ОВЕНОвните во првото тромесечие од новата година ќе ги очекуваат потешкотии од административна природа поврзани со професионални одлуки или процеси поврзани со странство, така што, оние Овни кои имаат планови поврзани со промена на работа, промена на професија или заминување/барање работа во странство – истите треба...

Прочитај повеќе

КОЛАГЕН, КАКО, КОГА И ЗОШТО ?

Што може да направи колагенот за твојата кожа ? Колаген, колаген, колаген … Го слушам во текот на целиот живот, слушам како е многу важнода се конзумира секојдневно, го конзумира баба ми, знам дека супер за коските и ноктите, ноникогаш не ме заинтересирало подлабоко да го истражам колагенот се...

Прочитај повеќе

Ксенија Николова за Денот на Вљубените

За денот на вљубените, сакам да ве потсетам на едно нешто… Денот на вљубените секоја година станува поголем тренд, па така и кај нас веќе не е чудно на овој ден заљубените парови да појдат на вечера и да си разменат подароци. Нема ништо лошо во тоа, напротив, сите...

Прочитај повеќе

Веруваш во хороскоп или не ?

Годишен хороскоп за 2023 ОВЕН Овие претставници ќе можат да се пофалат со најмногу радости иблагосостојба во оваа година. Јупитер – планетата што носи раст, ширење иекспанзија после 12 години се враќа во овој знак, па, се што ќе пресретневоедно ќе зголеми. Јупитер ги израдува Овните уште во Мај...

Прочитај повеќе

BLACK LOCAL FRIDAY

BLACK FRIDAY SALE … Сите знаете што значи, како започнал, што може да се очекува од овој викенд, колку гужва не очекува во наредните денови, како сите ќе ни раскажуваат што си купиле на огромниот попуст, како цените реално не се на попуст итн… За разлика од стандарнитe BLACK...

Прочитај повеќе

URMA Editorial

Најжешкиот едиторијал за ова лето… Така го најавивме со краток reel со моменти од сликањето. Идејата за овој едиторијал ни беше да прикажеме неколку летни стајлинзи со омилените парчиња од македонски дизајнери и брендови што може да се најдат во нашата концептуална продавница. Не знаевме точно како го замислуваме,...

Прочитај повеќе

Зелени такоси со зеленчук

Овој летен рецепт, Нане ни го приготви уште на пoчетокот на летото ама поради сплет на околности и мнооогууу други неиспланирани обврски не успеавме да го објавиме. Денеска, после 15 дена поминати на планина каде што сум заглавена во кујна и навистина немам веќе инспирација што да се јаде,...

Прочитај повеќе

URMA GIRLS: МАРТА ОД M ART GALLERY

Кога започнавме да работиме интензивно на концептот на URMA и бевме пуштени во “лов” на локални дизајнерски брендови, една наша блиска соработничка ни ја откри Марта Попа и нејзините уметнички дела изработени од стакло. Еден топол летен ден, за прв пат влегов во нејзиното атеље за да ја договориме...

Прочитај повеќе